Подготвят фестивала „Ветринци пее“

Мисия

26-08-2017, 13:00

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За участие са поканени 25 групи от пенсионерски клубове и читалища

Фестивалът „Ветринци пее” ще се проведе на 30 септември във Ветринци за 13-ти път, сподели за Общинско радио Стефка Станева – председател на местното читалище „Напредък 1903”. Тя обясни, че останалите организатори на празника са кметството и Община Велико Търново. За участие са поканени 25 групи от пенсионерски клубове и други читалища в страната.

Фестивалът няма конкурсен характер. Всеки състав изпълнява по две или три стари градски песни. Понякога формациите се изявяват и с народни песни от своя репертоар. До тази година в песенния празник е имало възможност на конкурсен принцип да се избере най-добрата авторска песен в стила на стария градски шлагер. „Тази година в регламента на фестивала „Ветринци пее” не се предвижда такава надпревара. Ако обаче участниците представят нови авторски песни, създадени за тях, публиката ще избере най-добрата”, коментира Стефка Станева.Тя изрази надежда, че до края на септември ще завърши ремонтът на читалището и то ще домакинства за пореден път песенния празник в селото. Групата „Сбъднати мечти” от Ветринци тази година е участвала на празници в Ресен и Дебелец. Има покани за изяви на фестивалите в Гурково и Панагюрище, които предстоят.

Всички състави от празника „Ветринци пее“ ще получат за представянето си грамоти и Албум за културно-историческите забележителности на селото.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)