За девети път рок фест събра стотици фенове във великотърновското село Миндя

Велико Търново Лайф

27-08-2017, 05:00

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рок и блус групи от България, Сърбия и Беларус ще свирят на „Миндя Рок Фест”

Великотърновското село Миндя за девети път посрещна стотици любители на рок и блус музиката. Тазгодишното издание на фестивала започна в петък вечерта на централния площад в селото с изпълнение на самодейките от хор " Веселина" към местното читалище "Развитие - 1893". 
Първата фестивална вечер беше съпроводена с лазерно шоу и изпълнения на групите "Old guns", " Delta roosters", "Мискините" и "Cotton pickers". 
Майстори на дърворезби и бижута, както и антикварни книжари на литература на различни езици, бяха оформили свои кътове, а димът на скарите се смесваше с пироефектите на сцената.
Гостите на село Миндя се увеличават, както и хората, които си купуват къщи в селото, скътано в подножието на Еленския балкан, каза за БТА Станимир Габровски от фондация "Миндя рок фест", организатор на фестивала.  "Това е нашият начин да възродим селото си", посочи Габровски, който е кореняк миндювчанин. 
Чистият планински въздух, добрата музика, възможността да си почиваш през деня край река Веселина, или на брега на язовир "Йовковци", а вечер да прекарваш добре с приятели, слушайки вечни и съвременни рок и блус изпълнения от сцената на "Миндя рок фест", се превръща в привилегия, посочи проф. Евгений Дайнов, основен инициатор на фестивала.
Той уточни, че през фестивалния уикенд в селото непрестанно прииждат гости от цялата страна. 
Част от тях се бяха настанили в палатки или каравани на обособените места и в дворовете на местните жители. 
Васко Кръпката, "Подуене блус бенд" и групите "Рестарт", "Магистри", "Double bit" и "Blues traffic" бяха участниците на откритата сцена снощи. 
Бюджетът на фестивала тази година е осигурен от община Велико Търново и Нов български университет. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)