В събота огнеборци са обезопасявали пътища в Търновско след катастрофи

Крими

27-08-2017, 10:29

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Две пътно-транспортни произшествия, възникнали в събота на територията на Великотърновска област, са наложили намеса на противопожарни екипи.

Около 16 ч. на 26 август в оперативния център на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бил получен сигнал за необходимост от оказване на техническа помощ и съдействие на МВР. Причината бил катастрофирал лек автомобил „Сеат Толедо“. Произшествието възникнало по пътя от гр. Бяла Черква към павликенското село Вишовград. Екип огнеборци обезопасили катастрофиралото МПС и измили пътното платно от разлятото при удара гориво.

Подобна намеса се наложила и за друг инцидент в събота привечер. Малко след 19 ч. на 112 бил подаден сигнал за възникнало произшествие с мотоциклет с кош “ИЖ“, който се оказал и без регистрационен номер. Инцидентът възникнал на ул. „Янтра“ в с. Драганово. Пожарникарите обезопасили пътното платно, а случаят се изяснява от полицията.

Четири пъти в съботния ден огнеборците от региона са били вдигани на крак заради горящи сухи треви. Във всеки от тези случаи причина за възникване на огъня е човешка небрежност. За щастие разрастване на пожарите и щети не са допуснати, благодарение на бързата намеса на огнеборците. Инциденти е имало в Долна Оряховица, Павликени, с. Шереметя и с. Долна Липница, личи още от сводката за дейността на РДПБЗНС за изминалото денонощие.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов