Официалният български фен клуб на „Манчестър Юнайтед“ признат за трети по влияние в света

Спорт

27-08-2017, 18:52

Снимка:

архив, Официален фен клуб "Манческтър Юнайтед" - България

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кампания за подновяване на членство и привличане на нови поддръжници подема клуба

 Официалният български фен клуб на "Манчестър Юнайтед" стана третата по големина в света организация от поддръжници на английския гранд. Признанието дошло преди броени дни, чрез официален имейл от тима, на електронната поща на българския фен клуб. Това обясни пред Velikotarnovoutre председателят на родната фенска организация – великотърновецът Емил Йорданов.    

В срок до 7 август фен клубовете на „червените дяволи“ във всички страни трябвало да предоставят официалните си списъци. Своеобразното класиране е направено според броя поддръжници с редовно платен членски внос.

Със своите регистрирани по надлежния ред 427 членове, Официалният български фен клуб на „Манчестър Юнайтед“ е признат от тима за трети по влияние в целия свят. По-многобройни от българските запалянковци са само официално регистрираните фенове на „Юнайтед“ в Хонконг и Скандинавия /Швеция, Норвегия, Финландия/.

„Голям успех! Положихме много усилия!“, не крие удовлетворението си Емил Йорданов, който е посветил на каузата почти 9 години. Преди време, енергията на великотърновския запалянко и негови тукашни съмишленици, успяла да се разпростре далеч отвъд пределите на старата столица. Положени били основи на структура, с амбиции да се утвърди като официален български фен клуб на английския гранд.

Добрата вест за постигнатия резултат дошла отново с електронно писмо - на 17 август 2010 г. Тогава българският фен клуб бил официално признат от „Манчестър Юнайтед“.

Днес организацията, в чийто Управителен съвет са великотърновците Емил Йорданов, Димитър Чобанов, Любомир Георгиев, Веселин Нинчев и Светослав Гинчев, има свои членове в почти всички български общини.

70-членната великотърновска структура се гордее с това, че тук са най-младият и най-възрастният официален поддръжник на „Манчестър Юнайтед“. Това са 8-месечната Карина Колева, дъщеря на треньора на „Болярчета“ Николай Колев и 80-годишният фармацевт Марин Згурев.

„Успехите амбицират още повече. Догодина трябва да сме номер 1“, категоричен е председателят на клуба Емил Йорданов.

Официалният български фен клуб на „Манчестър Юнайтед“ подема кампания за подновяване на членство и разширяване на членската маса. „Ако всеки от тези 427 човека доведе поне по още един фен, ставаме първи“, ентусиазира се Емил Йорданов, познат като DJ Emo.

Годишно съпортърите плащат 38 паунда членски внос към британския отбор и 40 лева към българския фен клуб. Освен удовлетворението да имат свой личен принос за развитието на любимия си футболен клуб, това им носи привилегии като отстъпка при закупуване на билети, безплатен вход за мачове на резервите, отстъпки при посещения в музея на „Олд Трафорд“, получаване на списания и артикули на отбора, участие в месечни конкурси за награди и др. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов