Огнеборци извадиха 95-годишна от банята след взрив на газова бутилка в Сухиндол

Животът

28-08-2017, 12:12

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жената се спасила по чудо

95-годишната Надежда И. от Сухиндол оцеля по чудо след взрив на газова бутилка в дома и. Старицата е извадена от пожарникарите в неделя след полунощ от банята на къщата си, където се била скрила и благодарение на това е останала жива и здрава. Сигнал за огнена стихия и взрив бил подаден на тел.112 в 1,24 часа от съседи на бабата. Веднага на място пристигнали екипи огнеборци от Павликени, но въпреки светкавичната реакция са изгорели над 240 кв.в. покривна конструкция и покъщнина .

Няколко часа преди взрива старицата с още четирима комшии варили компоти под нейния навес. Те били сложили казана с бурканите върху 12-литрова бутилка с газ. След дългото приготвяне на зимнината малко преди полунощ хората си тръгнали, но стопанката забравила да спре газта и отишла да си легне . Малко по–късно винтилът избил и бутилката гръмнала. В просъница полузаспалата жена успяла да се скрие в банята си ,където пламъците след взрива не стигнали.

По този повод пожарникарите предупреждават да се внимава с газовите бутилки,които не бива да се ползват за варене на зимнина,защото за тази цел се продават стерилизатори ,които струват около 100 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов