Пастир, убил с брадва колегата си, отива на съд

Крими

28-08-2017, 13:23

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Убиецът се ядосал на жертвата си, защото мляскал и плюел

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишен мъж за извършено убийство. Обвинението срещу Пламен Т. е за това, че на 19.05.2017 г. за времето между 21.00 часа и 22.00 часа в местността „Драгойца” – землище на гр. Ябланица в къща,  чрез нанасяне на удар с брадва в областта на главата умишлено умъртвил Боян А. на 41 години.

Обвиняемият работел като гледач на овце и крави в частна ферма в местността „Драгойца“, землище на гр.Ябланица. Фермерите ползвали и услугите на пострадалия Боян А., когато имало повече работа при отглеждане и обслужване на животните. Боян и Пламен се познавали по повод съвместната им работа на животновъдния обект. Боян А. дължал пари на собственика и бил ангажиран да изработи електрически пастир за охраняване на животните във фермата.

Вечерта на 19.05.2017 г  на обекта останали Боян и Пламен и  започнали да пият алкохол. В един по-късен момент Боян казал, че е гладен. Обвиняемият взел яйца, изпържил ги и  дал на Боян. По време на храненето Боян започнал да мляска шумно и да плюе по пода в стаята. Поведението на Боян ядосало обвиняемия и когато Боян тръгнал да отива в стаята си, обвиняемият взел брадва, която стояла под леглото му и нанесъл удар с режещата част в тила му. След удара пострадалият паднал на пода. Обвиняемият оставил брадвата под леглото, където обичайно я държал и се обадил по мобилния си телефон на съсед,  като казал „ела да видиш какво става тук”.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)