Ремонтът по осветлението на стадион „Ивайло“ затваря северния подход към спортния диспансер

Животът

28-08-2017, 18:35

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Основният ремонт на осветлението на стадион „Ивайло“ налага временна организация на движението – затворен е северният подход към спортния диспансер. Мярката е от съображения за сигурност, тъй като стартира работата по пилона от северозападната страна на стадиона.

До спортния диспансер е осигурен достъп на автомобили от страната на улица „Йоновка“.

От общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ се извиняват за причинените неудобства и подчертават, че животът и здравето на хората са над всичко останало. Екипът алпинисти, който работи по мачтата, ще направи всичко възможно да демонтира бързо старите кабели и ел-табла.

Реконструкцията на осветлението на стадион „Ивайло“ е финансирана от Министерството на младежта и спорта и е резултат от конструктивни разговори, проведени между кмета на старопрестолния град Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев. Изпълнител на дейностите е фирма „ХИТ“ ООД, която спечели обявената от министерството обществена поръчка.

Първият етап от работата включва премахване на досегашната инсталация и останалото старо оборудване, на корозирало покритие на мачтите, както и нанасяне на два слоя нова боя. Състоянието на стълбовете е добро, няма констатирани дефекти по метала и по връзките между отделните конструктивни елементи. Втората фаза включва окабеляване и монтиране на нови ел. табла, както и на 168 осветителни тела, които са съвременни и енергоспестяващи. Очакванията са, че прожекторите ще заработят до края на септември.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов