15 531 лв. събраха в подкрепа на момиченце с хронична бъбречна недостатъчност

Мисия

28-08-2017, 19:10

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Две млади дами организираха благотворителната кампания „Да помогнем на Иванна“ във Велико Търново, която през изминалите 4 месеца събира средства за лечението на 4-годишната Иванна Илиева. Детето е с хронична бъбречна недостатъчност.

Симона Божанкова и Радина Манолова са инициаторите на поредицата от събития. Миналата седмица те преведоха по дарителските сметки за лечението сумата от 15 531 лева, която беше събрана в кампанията.

Активностите във Велико Търново започнаха с благотворителното стънт-дрифт шоу, което се проведе на паркинга на магазин „Практикер“. Атрактивното шоу беше организирано с помощта на  Мартин Митов – Мартъра. Тогава стотици привърженици на екстремните преживявания се събраха на импровизирания полигон, за да се насладят на великолепното стънт и дрифт шоу, представено им от виртуозите с мотоциклети и автомобили. За благотворителното шоу бяха поканени едни от най-добрите професионални дрифт пилоти, съпричастни с каузата за лечението на Иванна, както и стънт мастерите от клуб“All stars team“.

Седмица по-късно се състоя и благотворителен концерт в помощ на Иванна. Събитието беше организирано с подкрепата на Яница Русева и пиано-бар “Плей“. На сцената излязоха IN SPECTRE: Missher & Grisha Georgiev, Яница Русева live, Иван Иванов и хип-хоп танцьорите от The Centre. Със специални изпълнения се включиха и Галина Макавеева и Боряна Божанкова.

Кутии за събиране на дарения бяха поставени на над 30 ключови места в града.

Атрактивно pool парти също влезе в поредицата активности за събиране на дарения. Край басейн в с.Леденик музика пускаха DJ Paxx, DJ Dash и Phoenix Movement.

Ученици от СУ "Емилиян Станев" пък продаваха благотворително своите ръчно изработени творения - медальони, обеци, рисунки върху стъкло, огледала и вази, както и още много произведения на изкуството, с надеждата те да станат украшение и скъп спомен за повече великотърновци с широки сърца.

Събраните от всички тези активности средства бяха преведени в банковите сметки на Иванна, където постъпват и дарения от частни лица.

В началото на август Нана и майка и бяха приети в детската клиника на Университетската болница в Хайделберг, където им бяха направени пълни изследвания необходими за направата на трансплантацията.

Иванна се нуждае от хемодиализа и трансплантация, за да може да продължи да се развива нормално като всички деца. Засега всички лекарства я поддържат усмихната и игрива, но в един момент това ще спре, посочват родителите й. Диагнозата й нефронофтизата означава наследствено бъбречно заболяване, което се характеризира с хроничен тубуло-интерстициален нефрит, който може да се прояви от ранна детска възраст до второто десетилетие от живота и в зависимост от формата да прогресира с различни темпове стигайки до терминална (крайна) фаза на хронична бъбречна недостатъчност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов