Пътят до Преображенския манастир ще е готов до края на седмицата

Пътят до Преображенския манастир ще бъде готов до края на седмицата. Цялостното преасфалтиране на отсечката, свързваща историческата светиня с първокласното шосе Велико Търново – Русе, налага затварянето й. Временната организация на движение ще важи от 29 август до 1 септември включително, или до довършване на строителните дейности.

Реконструкцията включва разширяване на трасето, полагане на нова настилка, оформяне на пътните банкети и просветляване. Вчера следобед кметът на Велико Търново Даниел Панов се увери в напредналата фаза на строителните работи.

За последно пътят към Преображенския манастир е бил ремонтиран през 70-е години на миналия век. За строителните работи Община Велико Търново получи целева финансова подкрепа от републиканския бюджет в размер на 250 065 лева. Отпуснати бяха още  1 167 902 лева за строителство на нов мост над р. Янтра, част от пътя между Старата столица и с. Шемшево. Разходите бяха предложени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Строителните дейности имат за цел предотвратяване и преодоляване на последиците от бедствия, както и възстановяване на нанесените непредвидени щети по инфраструктурата.

Приоритетното разглеждане на двата проекта става факт след водените от кмета Даниел Панов разговори, както и благодарение на подкрепата на народния представител от региона и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов.

За новия мост край с. Шемшево текат съгласувателните процедури, предшестващи издаването на строително разрешение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов