ММА боецът, прострелял момче в главата вече е обвиняем, искат му постоянен арест

Районна прокуратура – Велико Тръново привлече като обвиняем и задържа за 72 часа извършителя на среднощната стрелба в града.

Прокуратурата е привлякла Мартин Б. в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 325 и по чл. 129 от НК.

30-годишният мъж е обвиняем за това, че на 30.08.2017 г. в град  Велико Търново, на ул. „Драган Цончев“ № 12, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като обиждал и заплашвал живущите, счупил прозорци и възпроизвел изстрели като ранил в областта на главата З. Т. с пистолет и деянието  по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Срещу него е повдигнато обвинение и за това, че по същото време и място, след произвеждане на изстрел в областта на главата на З.  Т.  с пистолет, му причинил две средни телесни повреди, изразяващи се в разстройство на здравето, временно опасно за живота му - престъпление по чл. 129, ал. 2, пр.5, алт.2, пр. 6, алт. 1 вр. ал.1 от НК.

Събрани са доказателства, че изстрелът е произведен с преправен в боен газов пистолет, което обосновава осъществен състав на престъпление  по чл. 339, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода  от  от 2 до 8 г.

Днес Районна прокуратура – Велико Търново ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов