Деца от цялата страна учиха безплатно тенис в Търново

Спорт

01-09-2017, 08:24

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Програмата завършва с турнир утре

Близо 40 деца, някои от които от София и Пловдив, са се включили в безплатна тримесечна програма, организирана от спортното министерство и Българската федерация по тенис в партньорство с търновския спортен клуб „Хемус”. Това съобщи за общинското радио Тихомир Плугаров, старши треньор в клуба, който прилага най-съвременните методи на обучение у нас.

„Те осигуряват консумативи, ние осигуряваме треньор, цялата идея е да накараме децата да спортуват повече през лятото, да ги „запалим” за спорта и да бъдат по-активни”, уточнява той. През цялото лято, шест пъти месечно малчуганите са се включили в тренировките, а цялата програма ще завърши със заключителен турнир тази събота. Събитието ще бъде по-скоро забавление, шанс за децата да демонстрират наученото и да се повеселят, уточни треньорът. „Няма да е тенис турнир с купи и медали, ще бъде по-скоро шоу, децата ще се забавляват, ще им подарим по някоя фланелка, екип, или гривна”, допълни Плугаров.

Тенисът е спорт, който развива абсолютно всичко, категоричен е треньорът. „Наред с добрата физическа подготовка, той допринася за интелектуалното и психологическо израстване на децата, малко спортове са така динамични – налага се да бързо да прецениш ситуацията- да вземеш адекватно решение, тенисът е спорт, който изцяло е много активен, атрактивен развива координация, мислене и всичко това – комплексно”.

В съботния турнир са поканени всички желаещи, които искат да спортуват или просто да видят за какво става дума. Надпреварата ще започне точно в 9:00 сутринта, на корта, който се намира в непосредствено съседство на Автогара запад.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов