4,6 г. затвор за горнооряховчанин, причинил смърт на пешеходна пътека

Крими

01-09-2017, 10:58

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвиняемият е осъждан пет пъти, включително и за телефонни измами

Прокуратурата постигна осъдителна присъда от четири години и шест месеца лишаване от свобода и седем години лишаване от правоуправление на моторно превозно средство, за шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец. Присъдата влезе в сила след като делото е разгледано на три съдебни инстанции.

Два  месеца след деянието Окръжна прокуратура – Велико Търново приключи досъдебното производство и внесе в съда обвинителен акт срещу извършителя.  Делото се разгледа  по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и прие за верни фактите изложени в обвинителния акт. Борис Д. е осъден за това, че на 08.10.2016 г. в гр. Горна Оряховица на ул.“Васил Левски”, при управление на лек автомобил „Mercedes“, движейки се със скорост от 99,8 км/ч нарушил правилата за движение по пътищата -  движел се с превишена скорост за населено място и при приближаване към пешеходна пътека не   пропуснал преминаващите по нея пешеходци и  по непредпазливост причинил смъртта на  Тодор Д. на 71 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

На 08.10.2016 г.  около 16:00 ч. в гр. Горна Оряховица, обвиняемият управлявал  лек автомобил с  99,8 км/ч. по ул.“В. Левски”.  По същото време пострадалият пешеходец предприел пресичане на пешеходна пътека, обозначена с пътен знак. Обвиняемият възприел със закъснение  пресичащия човек и въпреки, че задействал спирачките блъснал пешеходеца. В резултата на настъпилото произшествие мъжът получил телесни увреждания, несъвместими с живота, вследствие на които починал.

Обвиняемият е осъждан пет пъти, като три от осъжданията са за измами, включително и телефонни.

По искане на прокуратурата Борис Д. е с наложена  мярка за неотклонение „задържане под стража“.

След произнасянето на последната съдебна инстанция, Окръжна прокуратура – Велико Търново приведе в изпълнение осъдителната присъда.

 

        



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов