С мотото "Какво научих това лято" Никюп и Ресен закриват Детската лятна полицейска академия

Мисия

01-09-2017, 13:14

Снимка:

архив, Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Тържествено, на 5 септември от 10.00 часа, в НИАР Никополис ад Иструм, ще бъде закрита Детска лятна полицейска академия 2017. Събитието се организира от Центровете за работа с деца и младежи в селата Никюп и Ресен, съобщи кметът на Никюп Йорданка Атанасова.

Гости на празника се очаква да бъдат представители на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Община Велико Търново, а също председателят на Сдружението на кметовете и кметските наместници "Янтра 2001" Благовеста Факирова, както и началникът на РУ "Полиция" и директорът на РДПБЗН.

Домакини на тържеството ще са кметът на кметство с. Никюп Йорданка Атанасова и директорът на Регионалния исторически музей Иван Църов. Програмата ще премине под мотото "Какво научих това лято".

Да бъде проведен първи по рода си открит урок по археология за участниците, предвиждат организаторите. Иван Църов ще разкаже на децата историята на древното селище Никополис ад Иструм, подрастващите от Ресен и Никюп пък ще представят историята на населените си места

Ще има, разбира се и време за разходка и свободни игри, както и разглеждане на подредени изложби от рисунки и сувенири, сътворени от талантливите деца на Никюп. Баби и дядовци могат да присъстват, само ако аплодират бурно изпълненията на децата, с усмивка информират организаторите.

Детската лятна полицейска академия е съвместно дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Подкрепа оказва Съюзът на пивоварите в България, както и други неправителствени организации.

Тазгодишното издание на Академията вече бе тържествено закрито в Самоводене и Церова кория, предстоят такива събития и в други населени места от общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов