Цяла седмица Полски Тръмбеш празнува с концерти на Крисия, Дара и Миро

Велико Търново Лайф

02-09-2017, 11:00

Снимка:

община Полски Тръмбеш

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кулминацията е на 8 септември

С богата предпразничка прогарама Полски Тръмбеш радва жителите и гостите си, като кулминацията ще е на 8-ми септември. Днес от 16.00 часа на площад „ Възраждане” в града ще се проведе V Национално фолклорно надиграване „ Ритми край Янтра”.

Утре в /неделя/ в 10.00 часа на площада е детското забавно утро с аниматорна група „Веселяците”. В понеделник, също от 10.00 часа до НЧ „Отец Паисий 1905” малчуганите ще рисуват на асфалт  на тема „Слънца, усмивки и вълшебства”. За вторник от 9.00 часа на градския стадион е предвиден Турнир по футбол за деца, а от 20.30 часа в Лятното кина ще бъде излъчен българският филм „Чужденецът”.

XII Общински събор на плодородието „Златна есен –2017” ще се проведе на 6 септември /сряда/ от 9.00 часа на площад „Възраждане”. В същия час ще започне Турнир по петанк, а от 19.00 часа в Народно читалище „Отец Паисий 1905” е театралната постановка „Една торба барут” по Йордан Йовков на Драматичен театър „Стефан Киров” –Сливен.

7 септември ще започне с отбелязването на 10 години Исторически музей - Полски Тръмбеш от 09.30 часа и откриване на паметна плоча. В 10.00 часа ще бъдат обявени резултатите от конкурса за детска рисунка на тема „Моят музей” и откриване на изложба с рисунките.

Ревю на хърцойска носия от село Каранци ще видят жители и гости на града от 10.30 часа, а час по-късно е тържественото събрание, на което ще бъдат наградени дарителите на музея.

Площад „Възраждане” ще посрещне в 20.00 часа участниците в  Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета - 2017”. От 21.00 часа рецитал ще поднесат Крисия Тодорова и  Дарина Йотова –Дара.

Света Литургия,  оглавена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския Митрополит Григорий ще даде началото на празничния 8 септември. От 11.00 часа ще започне поздравителен концерт с участието на ФФ Полянци” и деца при НЧ „Отец Паисий 1905” град Полски Тръмбеш, след което благослов ще поднесе Великотърновският Митрополит Григорий. В 11.00 часа в Историческия музей се открива  изложбата „ Спомен за детството” на РИМ Русе.

Вечерта празничната програма продължава от 21.00 часа с изпълнения на Трио „Сопрано”, концерт на Миро и празнична заря.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов