Стопанската академия в Свищов провежда последно класиране

Мисия

03-09-2017, 14:00

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Резултатите ще бъдат обявени на 11 септември

Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов провежда последно класиране за тазгодишните кандидат-студенти за степен „бакалавър“. Поради 100% изпълнение на държавния план-прием в редовна и в задочна форми, за настоящото класиране от Кандидатстудентска кампания 2017 може да се кандидатства само за платена форма на обучение – задочно със семестриална такса 360 лева и редовно със семестриална такса 420 лева.

За участващите в класирането с оценка от държавен зрелостен изпит или пренесена оценка от друго висше училище, срокът за подаване на документи е до 9 септември включително. Кандидат-студентите, които ще участват в класирането с конкурсен изпит, положен в академията, трябва да подадат документи до 8 септември, а самият изпит ще се проведе на 9 септември. Кандидат-студентският изпит е под формата на еднороден тест от 60 въпроса, като желаещите могат да изберат една от дисциплините „Математика”, „Икономика”, „Икономическа география на България” или „Чужд език” (английски, немски, руски или испански език).

За академичната 2017/2018 година, приемът на студенти в СА „Д. А. Ценов” е по 17 перспективни и пазарноориентирани специалности в ОКС „бакалавър”, в направления „Икономика” и „Администрация и управление”. Специалностите, които кандидат-студентите могат да избират, са „Финанси”, „Застраховане и социално дело”, „Макроикономика”, „Счетоводство и контрол”, „Стопански и финансов контрол”, „Бизнес статистика и анализи”, „Маркетинг”, „Управление на проекти”, „Стопанско управление”, „Екомениджмънт”, „Бизнес информатика”, „Международни икономически отношения”, „Публична администрация”, „Индустриален бизнес и предприемачество”, „Аграрна икономика”, „Икономика на търговията”, „Икономика на туризма”.

Резултатите от четвъртото класиране ще бъдат обявени на 11 септември, а срокът за записване е до 16 септември включително.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)