Рецидивист отива на съд за кражби от незаключени апартаменти

Крими

04-09-2017, 13:50

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Излизайки от затвора, Господин Т. започнал да се препитава по лесния начин

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишен рецидивист за поредица кражби на вещи от  незаключени апартаменти.

Обвинението срещу Господин Т. е за това, че в периода от 02.05.2017 г. до 07.05.2017 г. при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, в гр. Горна Оряховица и гр. Велико Търново, извършил общо шест кражби, като отнел от владението на различни собственици без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 1375,44 лева. Сред плячката на апаша са златни накити, мобилен телефон, фотоапарат, портфейл с пари, валута и часовници.

Обвиняемият води скитнически начин на живот. Многократно е осъждан за различни престъпления, предимно против собствеността. След като изтърпял последното си наказание в Затвора – Варна, на 23.02.2017 г. дошъл в гр. В. Търново. Тъй като нямал средства за препитание, решил да си набавя пари, чрез извършване на кражби. Така се препитавал през времето, в което бил извън местата за лишаване от свобода. Влизал в жилищна сграда, започвал да търси апартамент, чиято входна врата е оставена отключена. След като установил, че вратата на апартамента не е заключена, незабелязано от хората в жилището влизал вътре, оглаждал се и бързо вземал вещи, оставени в коридора или на рафтовете в стаите. Вещите продавал или подарявал на познати.  След като изхарчвал парите, отново извършвал поредна кражба.

По искане на прокуратурата е с взета мярка за неотклонение задържане пад стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов