В Елена наградиха победителите в 66-та Международна колоездачна обиколка

Спорт

06-09-2017, 12:13

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участниците преодоляха четвъртия етап от 111 километра

Стотици еленчани, гости на града, любители на колоезденето посрещнаха във вторник вечерта участниците в 66-та Международна колоездачна обиколка на България. За пореден път балканското градче има чудесната възможност да домакинства на повече от 140 колоездачи и техните екипи. Участниците преодоляха четвъртия етап от Свищов до Елена от 111 километра, който затвори северния дял на надпреварата. Под бурните аплодисменти на публиката първи финишира Станимир Чолаков. Бегачът на „Хемус Троян“ спечели етапната победа след атака в последните пет километра. Втори е Калъм Фъргюсън от отбора на Великобритания , а трети пристигна Станислау Бошкоу от Беларус.

Еленският кмет инж. Дилян Млъзев връчи купата на победителя. Градоначалникът награди и  облече  жълтата фланелка на украинеца Сергей Лагкути, който спечели първата част на състезанието. Същият е носител на бялата фланелка с червени точки за най-добър катерач и на зелената фланелка за най-активен състезател.Съотборникът на Чолаков – Николас Перес облече бялата фланелка за най-активен млад състезател в северния етап на 66-та Международна колоездачна обиколка. В отборното класиране първи са колоездачите на „Колос“ от Украйна, следвани от българския национален отбор и този на Минск, Беларус.

Кметът Млъзев поздрави победителите и всички участници, благодари за оказаното доверие от БКС и връчи на неговия председател Евгени Димитров икона с ликовете на Светите равноапостоли Константин и Елена, покровители на възрожденския град. За доброто домакинство и гостоприемство еленският кмет бе награден с плакет. Генералният секретар на колоездачния съюз Веселин Михайлов награди най-големите спонсори и помагачи на колоезденето у нас - Веселин Маринов и Минчо Христов от Габрово.

Днес е почивен ден за състезателите. Те са настанени за две вечери в хотели и къщи за гости, където са им предоставени  всички условия за отдих и възстановяване на силите.

За обиколката на Южна България „желязната“ колона потегля от Елена  на 7 септември около 11.30 часа по най-дългия маршрут на 66-та международна обиколка – 230 км до Ивайловград. За първи път в нейната история стартът на етапа ще бъде по необичаен начин. Кметът инж. Дилян Млъзев е известен не само като запален колоездач, но има и личен пробег от 113 километра. С изстрел със сигнален пистолет,  на велосипед, градоначалникът  ще даде началото на поредния етап от колоездачната обиколка.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов