Десетки жители на Вонеща вода и Въглевци посетиха приемната на Станислава Стоянова

Мисия

08-09-2017, 09:27

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред най-наболелите е въпросът с електричеството

Жители на Вонеща вода и съседното великотърновско село Въглевци посетиха изнесената приемна, която организира народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Във Вонеща вода, заедно с нея бе и общинският съветник от най-голямата група в местния парламент проф. Михаил Харалампиев. При срещите с жителите присъства и кметът на населеното място Янко Първанов.

Над 7000 туристи са посетили от началото на годината Вонеща вода и почивните бази в селото, което придобива все по-широка известност като туристическа дестинация и място за уютен и спокоен живот. Ниската престъпност, географското разположение, историческите местности, красивата природа и наличието на минерална вода, привличат в селището не само туристи, но и хора от цялата страна, които закупуват имоти, оформяйки нова вилна зона.

Жителите на Вонеща вода и околните населени места обаче имат и редица проблеми, които бяха изложени пред народния представител.

Сред най-наболелите е въпросът с електричеството. Хората се оплакаха, че заради чести спирания и прекъсвания, а също и поради по-ниско напрежение, редовно горят електроуреди. „Това нанася щети на домакинствата и е необходимо да се предприемат мерки. Жителите на Вонеща вода са на мнение, че е нужен нов трафопост. Ще проведа разговори с представители на електроразпределителното дружество, защото не е нормално това да продължава“, коментира народният представител Станислава Стоянова.

Високата скорост, с която превозните средства, най-вече ТИР-ове, се движат през Прохода на Републиката е друга тема, тормозеща жителите на село Вонеща вода, разделено на две части от главния път. Хората настояват за повече полиция, камери и други средства за контрол на скоростта по републиканското трасе. Просветляване и ремонт на пътната отсечка Вонеща вода – Трявна, искат още местните жители.

Няколко неподдържани и буренясали имота развалят облика на селото и притесняват съседите, а напоследък гъбари и берачи на горски билки са влизали и в частни терени, оплакаха се още посетителите в депутатската приемна.

Пред Станислава Стоянова и проф. Харалампиев, местните жители и кметът на селото припомниха нещата, които през последните години са направени за Вонеща вода.

Задоволство хората изразиха по отношение на възстановения пешеходен мост над р. Белица, обновеното читалище, ремонтираната часовникова кула, новоизградената спортна площадка, поставените беседка и покрив над минералния извор, реновираните улици в селото.

Отчетен бе и огромния принос на ГЕРБ за започналото обновление на местната църква „Свети Георги Победоносец“. Сградата на храма така и не е била завършена, и повече от десетилетие стоеше на груб строеж. Съвсем реална бе опасността с годините изоставеният градеж просто да рухне. Неотдавна структурата на ГЕРБ във В. Търново дари средства от субсидията си, за да започнат довършителните работи. По-късно бе подета и кампания за набиране на дарения, инициирана от покойния Николай Ашиков, тогавашен председател на ВТОбС и лидер на предприемачите в ГЕРБ. Извършен бе ремонт, включващ и полагане на външна мазилка. За да стане обаче църквата действаща, са нужни и други довършителни дейности.

Кметът на Вонеща вода Янко Първанов сподели, че дарители са осигурили още строителни материали, но са необходими средства за работата. Храмът има нужда също от църковна утвар и камбана, с диаметър 50 см.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов