Парад на противопожарна техника организират в Горна Оряховица

Животът

09-09-2017, 07:45

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Парад на пожарната техника, Ден на отворените врати, работни срещи и приемни за гражданите са част от мероприятията на РСПБЗН – Горна Оряховица в Седмицата на пожарната безопасност. Тази година тя ще се проведе в дните от 11 до 15 септември.

Седмицата на пожарната безопасност ще започне с откриване на изложба на детски рисунки на тема „С очите си видях бедата”. Експозицията ще бъде подредена в залата на РСПБЗН. На 11, 12 и 15 септември, в сградата на Пожарната се организира приемна за граждани. Телефонът за контакти е 0618 6 00 64. На 12 септември в РСПБЗН ще има Ден на отворените врати с демонстрации на възможностите за извършване на оперативни действия и разясняване на мерките на противопожарната безопасност. На следващия ден – 13 септември ще има парад на пожарната техника в сектор „Специализирана оперативна дейност” (бившата „Гражданска защита”, ул. „Св. Княз Борис I”). Същия ден са предвидени и работни срещи с кметовете на общините Горна Оряховица и Лясковец, на които ще се обсъди взаимодействието, обучението и съвместната работа с доброволните формирования за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и за отстраняване на последиците от тях.

14 септември – Кръстовден е професионалния празник на служителите от структурите на „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР. Тогава в РСПБЗН – Горна Оряховица ще бъде отслужен тържествен водосвет за здраве на всички служители и техните семейства.

В Седмицата на пожарната безопасност са предвидени още мероприятия с деца от детските градини  в двете общини, занятия по евакуация, разговори за мерките за противопожарна безопасност. Огнеборците се включват и в дарителска кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния дълг служители от ГДПБЗН. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов