Под мотото „Ден година храни“ в Поликраище се провежда празник на плодородието

Мисия

09-09-2017, 10:32

Снимка:

архив,

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

11-ти Празник на плодородието „Ден година храни” се провежда в Поликраище днес. Фолклорно надиграване и кулинарно състезание са двата етапа, при които преминава събитието в центъра на селото.

Фестивалът се организира от настоятелството на НЧ „Развитие -1884“ и кметство Поликраище.

Празникът на плодородието „Ден година храни“ популяризира българските традиции, свързани с кулинарната култура - оригиналните български сортови семена и изделия, съчетани в българската обредност с народните танци - ярък израз на националните ни характер и култура.

Гостите на празника имат възможност да видят изложба на земеделска продукция на местни земеделски производители и пчелари. Ще бъде подредена и експозиция на обреден хляб.

Празничната програма предвижда още конкурс-надиграване на клубове за народни хора, както и фолклорна програма с участието на местни и гостуващи самодейни състави. Празникът предоставя възможност за творческа изява чрез надпяване, надсвирване и надиграване на любители от всички възрасти.

И тази година гостите и участниците в празника ще имат възможността да опитат от традиционната за Поликраище градинарска чорба.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов