Състезание с роботи стягат в Горна Оряховица

Мисия

10-09-2017, 10:31

Снимка:

архив, Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Почти 300 млади технически гении се събират за втори път в града

58 екипа с почти 300 участници са подали заявки за участие във втория Фестивал на младежкото техническо творчество. Уникалното събитие ще събере в града най-добрите млади умове в тази сфера, както от България, така и от Украйна, Сърбия, Румъния.

Община Г. Оряховица за втори път има за цел младите да се почувстват привлечени към науката и техниката, и да имат възможност да разгърнат творческия си потенциал. Очаква се в изложението да намерят място уникални технически разработки, които ще бъдат оценявани от компетентно жури. Осигуреният от местната власт награден фонд е 10 000 лева, частни фирми обаче се очаква също да излъчат и наградят свои победители.

Изделията на младежката техническа мисъл ще бъдат изложени в голямата зала на спортен комплекс „Никола Петров”. Най-очаквано от публиката е състезанието с роботи, което ще се проведе на 14-ти октомври.

Представители на Южнокорейското посолство у нас ще присъстват при откриването на Фестивала. Събитието ще открие министърът на образованието Красимир Вълчев, а началото е на 12 октомври. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)