Пълен комплект медали за 9 - годишната Мирена Петкова на Международен конкурс в Албена

Животът

11-09-2017, 08:47

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За първи път в световен мащаб бе организирана номинация „С песните на Филип Киркоров“

9- годишната Мирена Петкова, възпитаничка на Вокалната Школа „Бест Сингърс” – на Петя Кръстева, се завърна с 4 медала от Международен  фестивал в курорта „Албена”. На престижния форум  тя се състезава в 4 номинации в направления вокал и мода и спечели два златни и по един сребърен и бронзов медал. Тя впечатли престижното жури с изпълнението на хитове на  Роберта, Кристина Агилера и Филип Киркоров. Международният фестивал „Stars of the World – Alexandra Princess Angel” се проведе за пети път в курорта „Албена“, организиран от Арт компания „Нови звезди“. В него взеха участие изключителни таланти от седем страни. За първи път фестивалът подкрепи изцяло кампанията на „Нови звезди“ против насилието над деца „Александра – Принцесата Ангел“  -посветена на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие, жестоко убита през 2014 г.
За първи път в световен мащаб се организира и номинация „С песните на Филип Киркоров“, посветена на петдесетгодишнината на певеца, роден във Варна. За изпълнението в тази номинация Филип Киркоров и неговият музикален директор предоставиха лично на организаторите и участниците оригиналните инструментали за песните.

В състава на журито бяха: Бедрос Киркоров – почетен гост на Фестивала, певец, народен артист на Русия, баща на Филип Киркоров; Евгения Урсу- генерален директор на клубовете на ЮНЕСКО в Молдова; Весела Сели Райчинов – музикален продуцент, директор на международния фестивал „Кесем“ – Израел; Виктория Вагжанова – директор на имидж център „Олга“ – Украйна; Лили Ковач – директор на „Кидс модел мениджмънт“ – Унгария; Томи Йовчев – директор на международния фестивал „Кръстопът на музите“ – България. Председател на журито беше директора на Фестивала „Stars of the World – Alexandra Princess Angel” Георгина  Георгиева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)