Членове на Европейския парламент ще са на официално посещение във Велико Търново

Мисия

13-09-2017, 12:52

Снимка:

Диди Христова

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Евродепутатите са от Комисията по култура и образование

Членовете на Европейския парламент от Комисията по култура и образование ще са на официално посещение във Велико Търново на 19-ти и 20-ти септември. Първият ден те ще посетят Професионалната гимназия по туризъм, където заедно с директори на средните училища от Велико Търново и Габрово ще дискутират на тема: „Подобряване и модернизиране на училищното образование”.

Работната програма на евродепутатите от Полша Богдан Анджей Здройевски  и  Богдан Брунон Вента, от Германия Сабине Ферхайен и от България  Момчил Неков и Светослав Малинов включва среща с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и среща-дискусия с ректора и представители на великотърновския университет. Гостите ще посетят комплекс „Етъра“, ще разгледат Велико Търново и ще видят светлинното шоу на крепостта „Царевец“.

Целта на работното посещение е да бъде направена равносметка на програмата „Еразъм“ и да се очертаят бъдещите ѝ промени, да се обсъди предстоящата реформа на Европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата в Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз след 2020 г., както и в новия Работен план за култура 2019 – 2022 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов