Цветан Цветанов : Законопроектът за великите стари столици може да ни обедини

Мисия

13-09-2017, 13:42

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заради стабилността на държавата ще са осигурени необходимите финансови средства, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

„Много по-силно би звучало, ако всички парламентарни групи подкрепят Законопроекта за великите стари столици.” Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ, зам.-председател на партията и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, предаде Агенция „Фокус“.

„Ще направим съответното съгласуване и с останалите парламентарни групи. Водеща ще бъде ролята на колегите, които са в Комисията по култура. Този законопроект ми дава надежда, че ще има по-специален акцент върху старите български столици, защото тази свързаност, която целим да постигнем, ще даде възможност държавата целево да подпомогне развитието на културния туризъм. Обнадеждени сме от приемането на този закон и осигуряването на необходимите финансови средства, защото знаем, че държавата днес е стабилна“, коментира Цветанов. По думите му страната ни има икономически растеж, което дава възможност да се направят и подобни политики.
„Много по-силно би звучало, ако всички парламентарни групи подкрепят един такъв законопроект, който може да ни обедини. В момента, за да посетиш тези уникални места, трябва да има необходимата инфраструктура. Приходите, които получава община Каспичан, не са достатъчни, за да се направят съответните капиталови разходи за тази инфраструктура, която е задължителна. В този законопроект ще бъдат разписани и ангажиментите на държавата, за да се подпомогне целево“, допълни той. Според него Велико Търново е по-привилегировано, защото е и областен център. „Велики Преслав няма тази възможност и точно затова търсим свързаност между трите стари столици. Ще направим така, че да изведем един по-сериозен акцент за културното наследство на страната ни“, каза още Цветан Цветанов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов