Кабинет „Съдебна медицина” отвори врати в ДКЦ – 1

Животът

14-09-2017, 09:33

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В него ще практикува д-р Данаил Гайдарски

Съдебният медик д-р Данаил Гайдарски откри свой кабинет в „ДКЦ – 1 Велико Търново” ЕООД, който има голяма обществена значимост.
Заради недостига на съдебни медици в страната /справка в Регистъра на Българския лекарски съюз сочи, че специалистите у нас са 60 на брой/ ангажираността на д-р Гайдарски не рядко е извън рамките на постановеното работно време, от 8:00 до 12:00 ч. Той не отказва да посещава пациентите си в дома - в случаи на тежко болен възрастен, при необходимост от освидетелстване на малолетни и непълнолетни, и пр.
Услугите на специалиста от една страна търсят правораздавателните органи - полиция, прокуратура и съд. Не рядко той пътува до някое от съдилищата в страната, за да се яви по дело като вещо лице. Граждани, пострадали от всякакъв вид насилие, също чакат за освидетелстване при медика в следствие на битови и криминални престъпления, с цел издаване на съдебномедицинско удостоверение и съдебномедицинска експертиза.
Съдебния медик могат да търсят и близки на починали от ненасилствена смърт, който нямат личен лекар или той не може да бъде открит в момента, за да удостовери смъртта. В такива случаи д-р Гайдарски изяснява причините за смъртта, издава съобщение за смърт и тялото може да бъде погребано. На практика това е т.нар. мъртвопроверителство, а издаването на съобщението за смърт е срещу заплащане. Без него би било невъзможно издаване на съобщение за смърт и би довело до престояване на починалия с часове, без да могат близките да започнат процедура по погребението му.
Телефонният номер за връзка с д-р Данаил Гайдарски е 0888 906 273, а кабинетът му в сградата на „ДКЦ – 1 Велико Търново” ЕООД е № 223.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов