Арт центърът във Велико Търново стартира новата учебна година

Животът

16-09-2017, 08:00

Снимка:

аз детето.бг

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Около 30 деца се обучават в школата

От седем години Галина Николова, доктор по изкуствознание и преподавател по живопис, води курсовете по изобразително изкуство  в Арт център-Велико Търново. Около 30 деца се обучават в школата, но през годината бройката набъбва, сподели в интервю за Общинското радио Николова. „Убедена съм, че всяко дете притежава всички таланти. Изкуството е изключително важно за тях, то отваря нови хоризонти и помага на човек да погледне по различен начин на света. Така се появяват новите идеи, така се развива въображението и за другите учебни предмети. Изкуството е един съпътстващ момент, без който не е възможно нищо да стане – независимо дали това е рисуване, музика, театър или танц. Това са възпитаващи сетивата изкуства, които не трябва да се пренебрегват, дори напротив. Родителите трябва да окуражават децата си да се занимават с изкуство”, подчерта Николова.

Галина Николова е завършила Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, ученик е на проф. Николай Русчуклиев.

Най-малките художници в ателието са на 4-5 години. Те рисуват с темперни бои, маслени пастели и моливи. Цветовете, които предпочитат най-малките, са разнообразни, а стилът – изключително експресивен и любопитен. По-големите експериментират с маслени и акрилни бои. Николова работи с хора на различна възраст, ателието й е отворено за всеки, който обича да рисува и иска да се усъвършенства. Занятията се провеждат всеки вторник и четвъртък от 17 до 19 часа. В сряда и петък са в ранните следобедни часове – от 14 до 16 часа. Съботният творчески ден в ателието е най-дълъг, тъй като тогава децата са по-свободни. Той стартира от 12 и продължава до 16 часа. Центърът се намира на ул. „Мария Габровска” 4 Ж.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов