Община Свищов се включи в най-мащабната доброволческа акция „Да изчистим България заедно“

Мисия

19-09-2017, 12:03

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участваха 153 души, които почистиха 21 обекта и събраха 2 300 кг отпадъци

Денят на голямото почистване, който тази година за първи път се проведе през есента - на 16 септември, премина добре организирано и изключително ползотворно в Свищов. В почистването участваха 153 души, които почистиха 21 обекта и събраха 2 300 кг отпадъци. Представители на общинска администрация отново се включиха в доброволческата акция, като почистиха двете детски площадки в кв. „Симеон Ванков“. Служителите на общината бяха приятно изненадани от присъствието на двама малки помощници Данаил и Галин, които с усмивка се впуснаха в почистването на площадката им за игра. Малчуганите, които почистиха първо пространството пред техния вход бяха за пример на целия квартал. Още една група, от живущи в квартала, беше вдъхновена от денят за почистване и с много усърдие изчистиха пространството за блока, в който живеят и окастриха клоните, които създаваха дискомфорт и опасност за живущите.

В общото почистване на община Свищов се включиха почти всички населени места, училищата в Свищов, Горско стопанство – Свищов, както и организацията „Зелена шапка“ – които заявиха желание да почистят района около стадион „Академик“.

От администрацията благодарят за съвместната и ползотворна работа на всеки жител от община Свищов, който се включи в най-мащабната доброволческа акция в България – „Да изчистим България заедно“!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов