Осъдиха софийски крадци, върлували в Търново

Крими

19-09-2017, 15:38

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Двама софиянци, извършвали домови кражби в Старата столица, се сдобиха с присъди. Ивайло С. е осъден на девет месеца лишаване от свобода при строг режим. На Антонио С. е наложено наказание три години пробация със пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес,  задължителни периодични срещи с пробационен служител и ограничение в свободното придвижване, изразяващо се в забрана за напускане на жилището от 22.00ч. до 6.00ч. от денонощието за срок от три години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 320 часа годишно за срок от три последователни години.

Антонио С. и Ивайло С. са признати за виновни за това, че на 30.05.2017 г. в гр. В.Търново, при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив /по отношение на Ивайло С./,  след предварителен сговор,  като случая  е немаловажен, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и  използване на техническо средство отнели от владението на различни собственици без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи, като  от два апартамента на ул. “Ниш„ и на ул. “Ален Мак“ чрез счупване на секретен патрон на входна врата и  използване на техническо средство – раздвижен ключ и отвертка отнели пари обща стойност 90.45 лв. Престъпление чл. чл.195, ал.1,  вр.чл.194, вр. чл. 26 от НК.

Двамата обвиняеми са осъждани. Уговорили се да извършат кражби от жилища в гр.В.Търново.  На 30.05.2017 г. пристигнали в града с лек автомобил и спрели в района на улиците „Ниш“ и „Краков“. Огледали кооперациите, като търсели апартаменти, които външно били в добро състояние  и предполагали, че обитателите са заможни. След като набелязали обекта, качили се на  етажа, звънвали на звънеца  и след като установят, че живущите ги  няма, разбивали секретния патронник на входната врата и прониквали в жилището, за да търсят пари.

Присъдата подлежи на обжалване пред Великотърновския окръжен съд



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)