Габровец накара авер да обере съседа му

Крими

20-09-2017, 09:20

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Калоян К. знаел, че комшиите кътат валута

Районна прокуратура – Габрово постигна осъдителна присъда за двама мъже, извършили кражба на вещи от апартамент. Петко Ц. е осъден на две години лишаване от свобода  при строг режим. На Калоян К. е наложено наказание от една година лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от четири години.

Двамата са признати за виновни за това, че на 08.02.2016 г., в гр.Габрово, от апартамент на ул.”Даскал Алекси”, след предварителен сговор, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – подлостване на входната врата и използване на техническо средство, отнели чужди движими вещи – мобилен телефон „Самсунг Галакси J7“, преносим компютър „Дел“, сумата от 750 паунда  и сумата от 2 000 лв., всички на обща стойност 5 141,11 лв., от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят не е маловажен. Престъпление по чл.195 ал.1, вр.  чл.194 от НК.

Калоян Х. е съсед на пострадалото семейство. Знаел, че дъщеря им работи в чужбина и затова в дома им има валута. Споделил това с Петко Ц.  и двамата се сговорили, когато пострадалите  напуснат жилището си, Петко Ц.  да влезе вътре и да извърши кражба на пари, без да взема вещи, а Калоян Х. да наблюдава.  На 08.02.2016 г. сутринта собствениците излезли от жилището, а обвиняемите според уговорката извършили кражбата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)