Трима еленчани получиха грамоти за въздигане на българския дух

Мисия

20-09-2017, 13:54

Снимка:

ВМРО

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отличието бе присъдено от областната структура на ВМРО

Трима дейци на културата и образованието в Елена получиха грамота за въздигане на българския дух. Отличието бе присъдено от областната структура на ВМРО по повод 114-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание и бе връчено тези дни от народния представител и зам.-председател на ВМРО Милен Михов при негово посещение в Елена. 

Нaгpaдeнитe ca кoлeкциoнepът и pecтaвpaтop нa бългapcки нapoдни нocии Свeтocлaв Пeтpoв, нaчaлният yчитeл Йopдaнкa Гpънчapoвa  и пpeдceдaтeлят нa читaлищнoтo нacтoятeлcтвo нa НЧ „Нaпpeдък-1863“ Димитpинкa Ивaнoвa. Освен грамота, те получиха eкcлибpиc c пoчeтния знaк нa вeликoтъpнoвcкaтa opгaнизaция на ВМРО, тpибaгpeник и книгa.

На събитието, което се състоя в църквата „Св. Никола“, присъстваха и зам.-областният управител от квотата на Обединени патриоти Ивета Кабакчиева и общинският лидер на ВМРО в Елена Йордан Минчев. Тримата поднесоха цветя пред паметника на Стоян Михайловски.

Общо 15 дейци на образованието и културата бяха отличени в десетте общини на Великотърновска област през август, когато се чества годишнината от въстанието. Една част от тях получиха грамотите си на церемония в старата столица, а за онези, които не успяха да пътуват и да присъстват, това става на място в общинските центрове по време на посещение на доц. Милен Михов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)