Четири месеца затвор и 3000 лв. глоба за севлиевец, държал наркотици

Крими

20-09-2017, 14:15

Снимка:

областна дирекция на МВР, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Намерили в Сезгин М. канабис за над 2700 лв.

Съдът одобри постигнатото с Районна прокуратура – Севлиево споразумение с което 26-годишен мъж е осъден за държане на наркотици. Осъден е на четири месеца лишаване от свобода при общ режим и глоба в полза на държавата в размер на 3000 лв.

Сезгин М. /26/  се призна за виновен в това, че на 26.10.2016 г. в с. Градница, общ. Севлиево, ул.“Васил Левски“,  без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал в спалня в домът си метална кутия със суха растителна маса -  коноп /канабис/ с тегло 68.5 грама и в стопанска постройка на същият адрес държал суха растителна маса -  коноп /канабис/  с нетно тегло 382.5 грама, всички   високорискови наркотични вещества на обща стойност 2706 лв. Престъпление по чл.354а от НК.

Освен наложеното наказание съдът е привел в изпълнение и  присъда на Районен съд Севлиево,  която е одобрено споразумение и подсъдимият   е осъден за извършено престъпление по чл.343 б от НК на три месеца лишаване от свобода при общ режим.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)