Третокласниците от СУ „Емилиян Станев“ присъстваха на открит урок по асансьорна безопасност

Велико Търново Лайф

20-09-2017, 14:56

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците получиха илюстровани книжки с приключенията на Бобо и Робо

Третокласниците от СУ „Емилиян Станев“ присъстваха на открит урок по асансьорна безопасност, който се реализира по инициатива на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност “, съвместно с областния управител проф. д-р Любомира Попова. Целта на инициативата е учениците да повишат знанията си за безопасно използване на асансьори и ескалатори.

 "След тази среща всеки родител и учител ще се чувства по спокоен, а децата ще са по уверени в своята безопасност и сигурност. Обучителната програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“ е необходима и трябва да обхване повече ученици и да ги запознае с рисковите и правилата при използването на асансьорите", каза областният управител.
Учениците получиха илюстровани книжки с приключенията на Бобо и Робо, които всеки ден използват съоръженията в многоетажни сгради. Пред децата бе представена и историята за създаването на асансьори и ескалатори и правилата за тяхното безопасно ползване.
На събитието присъстваха и директорът на СУ "Емилиян Станев" Кина Котларска, зам.-председателят на ДАМТН Валтер Василев, главният директор на ГД „Инспекция за държавен технически надзор“ Нели Карипова, и председателят на ФАБ Емануела Фролошка. Събитието бе част от първата в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, официално подкрепена  от ДАМТН, като част от меморандума за сътрудничество  между агенцията и неправителствената организация, и в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“ и 35 СУ „Добри Войников“. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)