Велико Търново отново ще бъде част от „Европейска седмица на спорта“

Спорт

21-09-2017, 11:55

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е в партньорство с Министерството на спорта под мотото „BeActive“

За трета поредна година Велико Търново се включва активно в Европейската седмица на спорта, съобщи главния експерт в Общинска администрация Георги Давидов. Инициативата е в партньорство с Министерството на спорта под мотото „BeActive“. Акцентът е на 24 септември от 10:00 часа, когато е официалното откриване.

В спортен комплекс „Ивайло“, в многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и в зала „Сава Величков“ са предвидени множество занимания както за активно спортуващи, така и за родители, деца и младежи, тепърва избиращи спорта, с който биха искали да се занимават в бъдеще.

На откритата лекоатлетическа писта ще се проведат щафетни игри и състезателни пробези за активно занимаващи се и любители.

Официалният терен на стадиона ще приеме открито занимание по футбол за деца от школата на Футболен клуб „Етър ВТ“, както й мачове на „Футбол 7“ и „Футбол 9“. Предвидена е и среща на треньорите с родители на деца, които желаят да започнат тренировки по футбол.

В южните зали ще има открити занимания по художествена гимнастика, борба, спортна гимнастика, баскетбол и шахмат. Тренировки по борба ще има и в северната зала на комплекса, боксьорите също ще излязат на ринга. Мултифункционалната спортна зала до СОУ „Ем. Станев” ще приеме заниманията по бадминтон, а зала „Сава Величков“ ще стане център на хандбал и волейбол.

За участващите деца Министерството на спорта осигурява тениски, волейболни, футболни и баскетболни топки, комплекти за бадминтон.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)