С цветен детски празник откриват обновена площадка за игра в град Дебелец

Животът

22-09-2017, 07:51

Снимка:

дама.бг

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Теренът е реновиран по проект на кметството

С цветен празник утре, събота, откриват ремонтираната и обновена детска площадка в междублоковото пространство на ул. „Иван Вазов” в Дебелец. Теренът е реновиран по проект на кметството, озаглавен „Аз съм природа – утре започва от днес”. Финансирането на стойност 9756 лева е спечелено в рамките на националната кампания на МОСВ „За чиста околна среда” и програмата на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда „Обичам природата и аз участвам”, съобщи кметът на града Снежана Първанова. В реализацията на обекта е положен доброволен труд от приятели и служители на кметството за малко над 1500 лева, допълни Първанова.  Старата ограда от метална мрежа е подменена с цветни дървени елементи, поставена е ударопоглъщаща настилка, закупени са нови комбинирана пързалка с люлка за деца до 3-годишна възраст и двойна люлка за деца от 3 до 12 години.

„Основната ни цел беше да създадем атрактивна градска среда и да подобрим жизнения и екологичния комфорт на жителите в населеното място и най-вече на децата, като ограничим рисковете за тяхното здраве и живот. Площадката е място за физическото развитие на малчуганите и превръщайки го в привлекатален обект – се надяваме да предизвикаме интерес за игра на открито”, коментира кметът на Дебелец.

Официалното откриване ще започне от 11,30 часа. Очаква се в прерязването на лентата да се включи кметът на Общината Даниел Панов. В програмата със свои изпълнения ще участват момичета и момчета от детската градина и от новоразкрития център за работа с деца и младежи. За веселото настроение ще се грижи специално поканен клоун.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)