Обучения за местни лидери проведоха МИГ „Елена и Златарица“ и Общностният център

Животът

23-09-2017, 16:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участие взеха земеделски производители и представители на читалищата от двете общини

Общностният център в Елена екипът на „МИГ общини Елена и Златарица” проведоха обучения за местни лидери на тема „Подготовка на заявления за финансиране от стратегия за Водено от общностите местно развитие /ВОМР/ 2014-2020 г.” по ПРСР. В обучението взеха участие земеделски производители и представители на читалищата, регистрирани на територията на двете общини. Присъстващите бяха запознати с попълването на заявления за подпомагане по подмерки, които предстоят да се открият, процедурата на подбор на проекти и бяха дадени практически насоки на желаещите да участват с проектни предложения. През следващите месеци предстои обучение на неземеделския бизнес и неправителствените организации на територията ма Местната инициативна група.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проектни предложения по стратегия за ВОМР е в размер на 1 955 830 лв, а крайният срок за изпълнение на дейностите по проектите, финансирани от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони /ЕЗФРСР/, е 30 юни 2023 г. Разпределението на бюджета на стратегия за ВОМР на МИГ е в съответствие с четирите приоритета на политиката за местно развитие, а именно – подкрепа на местното предприемачество; разнообразяване на туристическото предлагане; развитие на селското стопанство и преработваща промишленост и доизграждане на публична инфраструктура. Средствата са разпределение между три мерки и осем подмерки.
Мерките, по които може да се кандидатства с проектни предложения са публикувани на адрес: http://vomr.elena.bg/%d0%be%d0%b1%d1%8f%d0%b2%d0%b8/

По индикативна програма се очаква да бъде отворен първи прием на проектни предложения от 01.12.2017 г. – 31.01.2018 г. по следните мерки 4.1; 4.2; 7.2 и 7.6.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов