Старозагорският театър гостува на горнооряховска сцена с комедията „Голямото надлъгване”

Животът

24-09-2017, 07:49

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представлението ще се играе на 28 септември от 18.30 ч.

Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора ще гостува на 28 септември в Горна Оряховица с комедията „Голямото надлъгване”. Представлението ще се играе на сцената на НЧ „Напредък – 1869” от 18.30 ч.

Преди два сезона театърът представи комедията „Далавера за леваци” от Майкъл Куни. Сега публиката ще види следващата пиеса на същия автор, но този път написана „на четири ръце” заедно с всепризнатия майстор на този жанр и негов баща – Рей Куни.

„Голямото надлъгване” (с оригинално заглавие „Том, Дик и Хари”) въвлича зрителите в калейдоскоп от комични ситуации, създадени от трима братя с най-добри намерения. Невероятни обрати, абсурдни идеи и престъпни страсти изпълват този безумен ден. И разбира се, всичко това е съпроводено с много смях. В основата на сюжета е отчаяното желание на едно семейство да се сдобие с дете. Но щом в историята се появяват контрабандни цигари, подозрителен полицай, парчета от изчезнал труп и двама нелегални бежанци, мечтите на семейството се стопяват. Както и в другите комедии-фарсове на двамата автори, смехът не е самоцелен. Но една комедия винаги завършва с хепи енд.

Билети се продават на касата на читалището. Цените на билетите са 8.00 лв. и 10.00 лв. Учащи, пенсионери и групи ползват отстъпка.

На 12 октомври от 18.30 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869” ще се играе постановката на сливенския ДТ „Стефан Киров” – „Истината” от Флориан Зелер. В ролите горнооряховската публика ще види Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Ивайло Гандев и Таня Йоргова.

В центъра на действието са две семейни двойки, които непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст, не оставяйки възможност на зрителя да симпатизира на когото и да било от тях. Пиесата се развива като танц, забавлява дори когато поставя сериозни въпроси. Прилича на старомоден фарс в добрите френски традиции и същевременно звучи изключително актуално.

Билети се продават на касата на читалището. Цените на билетите са 12.00 лв. и 14.00 лв. Учащи, пенсионери и групи ползват отстъпка. Резервация може да се направи и на телефон: 0886 436 456. От 25 септември касата преминава на удължено работно време - в делнични дни от 11.00 до 18.30 ч.

На касата на НЧ „Напредък – 1869” се продават билети за спектакъла „Котки” от Андрю Лойд Уебър, който ще се играе на 29 септември от 19.00 ч. в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов