Кметът Даниел Панов и над 200 деца дадоха старт на Европейската седмица на спорта във Велико Търново

Спорт

24-09-2017, 12:25

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред гостите бяха председателят ПП на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-министърът Ваня Колева, евродепутатът Ева Майдел

Кметът Даниел Панов и над 200 деца дадоха старт на Европейската седмица на спорта във Велико Търново. За трета поредна година Старата столица стана част от инициативата, която протича под мотото #BeActive – Бъди активен. Кампанията на Европейската комисия се подкрепя от Министерството на младежта и спорта и общината.

Откриването бе на реновирания спортен комплекс „Ивайло“, а сред гостите бяха също председателят на най-голямата парламентарна група в Народното събрание Цветан Цветанов, заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, евродепутатът Ева Майдел, шампионът по плуване и световен медалист Антъни Иванов.

Даниел Панов поздрави всички деца, които се включиха в Европейската седмица на спорта. „Чудесно е, че в нашия град школите са пълни с млади хора. Скъпи деца, популяризирайте спорта сред вашите приятели, нека те видят колко положително ви променя физическата активност, как ви помага да бъдете здрави, жизнени и енергични. Ще продължаваме да развиваме и осъвременяваме базите във Велико Търново – както за професионален, така и за любителски спорт. Благодаря за подкрепата, която получаваме от големия приятел на Велико Търново Цветан Цветанов, от спортното министерство, много важна е и европейската солидарност“, каза Даниел Панов по време на откриването на кампанията. „Антъни Иванов е най-добрият пример за децата, защото неговите успехи показват до какви резултати води упоритостта и отговорността в тренировките“, завърши Даниел Панов.

Приветствени думи отправиха също Цветан Цветанов, заместник-министър Ваня Колева, Ева Майдел и Антъни Иванов.

През целия ден на „Ивайло” се провеждат разнообразния занимания по футбол, баскетбол, спортна и художествена гимнастика, борба, лека атлетика и шахмат. В рамките на кампанията всеки, който иска да тренира, може да стадиона и залите в спортния комплекс. В многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и зала „Сава Величков“ ще има занимания по волейбол и бадминтон, а  тренировки ще се провеждат и в новото игрище за баскетбол в квартал „Колю Фичето”. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов