Млада изпълнителка на музикалната емблема на МК„Сребърна Янтра“ подрежда своя изложба

Мисия

25-09-2017, 08:41

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гергана Йовчева е втората изпълнителка на песента „Янтра“

Точно преди 15 години - на 27 септември 2003 г., композиторът Морис Аладжем като специален гост на първия конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“, лично подарява своята песен „Янтра“ за музикална емблема на феста на неговия създател и директор Румяна Начева. Гергана Бурнева, възпитаничка на студио „Румина“ – В. Търново, е първата изпълнителка на песента и получава личните поздравления на автора.

През 2004 г. щафетата поема „малката Гери“ – 11-годишната ГЕРГАНА ЙОВЧЕВА, която открива и закрива второто издание на „Сребърна Янтра“ с песента, създадена през далечната 1969 г. за конкурс на... Комитета по туризъм. След нея, песента изпълняват Милена Димитрова и Ванеса Илиева, също от студио „Румина“.

Гергана Йовчева – втората изпълнителка на песента „Янтра“ – музикалната емблема на конкурса „Сребърна Янтра“, днес е прекрасна млада дама, отдадена на изкуството. В ранна детска възраст попада първо в плен на музиката. В продължение на близо десет години пее в студио „Румина“ и активно участва в детските програми „Весел зодиак“. В артистичната си биография записва участия в различни конкурси като „Тракийска лира“, „Северно сияние“,  „Магията на песента“, „Сезони“, „Сребърна Янтра“, а също и в записи за коледния албум с песни на Андрей Дреников.

След завършване на Езикова гимназия „Проф. Д-р Ас. Златаров“, Гери продължава образованието си в Дания, но след година и половина решава да се върне и запише  специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Вдъхновява се от красотата в природата, както и от човешката психика и душевност.

На пеещата художничка й харесва работата с деца и с желание се включва в различни проекти. Обича да работи с масло и сух пастел.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов