Есенният празник на Самоводската чаршия събра над 25 000 тъновци и гости на града

Велико Търново Лайф

25-09-2017, 17:53

Снимка:

община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Над 25 000 жители и гости на Велико Търново събра тридневния есенен празник на прочутата Самоводска чаршия. Традиционната Нощ на Самоводската чаршия и  Фестивалът на занаятите се проведе от 22-ри до 24-ти септември и колоритно съчета традициите, приложните изкуства, разнообразна музика и съвременно изкуство.

       Събитието бе организирано от Общинска агенция по туризъм ”Царевград Търнов” и Община Велико Търново в партньорство с Hipster и Сирена Du Chef Radichev. Празникътт бе реализиран благодарение на подкрепата на GO GRIL, ГУЛБАНИС ВАЙН" ООД, "Бритос" ЕООД,  Винарна Ялово, „ЛАКТИМА“ ЕАД  и  Street Chefs.

       Във Фестивала на занаятите се  включиха над 60 самоуки творци от цялата стана, а майсторите от Самоводската чаршиядемонстрираха съхранените от тях старинни технологии пред гостите на празника.

       За любителите на храни с еко произход имаше базар, на който се предлагиха ръчно точена юфка, различни видове сирена и сладка, лютеница, продукти от козе мляко, печени на мангал кестени.

      Уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново бе допълнително подсилена с разноцветна украса, а над чаршията се носеше мирисът на печени кестени, кадаиф и кафе на пясък.

       Улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри и детски представления, вечерни концерти, международен пленар по живопис, скулптурни инсталации, огнено шоу и още много забавления предложи седмото издание на есенния празник на Самоводската чаршия.

       Общинска агенция по туризъм ”Царевград Търнов” благодари на всички съорганизатори, спонсори, участници и гости на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите, които заедно направиха събитието една вълшебна и красива емоцияв началото на есента.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)