Областна управа с информационни събития по повод 10 г. от членството ни в Евросъюза

Мисия

27-09-2017, 11:32

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявите са посветени и на предстоящото председателство от страната ни

Три информационни събития, посветени на десетата година от членството на България в ЕС и предстоящото председателство от страната ни на Съвета на ЕС, ще се проведат на територията на Област Велико Търново. Инициативата е на Министерството на Българското председателство в партньорство с областните администрации и общините в които ще се реализират събитията.
Те са част от предвидените дейности по реализацията на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г.  
Целта на тези комуникационни инициативи е широката общественост да бъде информирана за ползите на Република България от членството в ЕС, да се провокира интереса на гражданите от различните населени места към представените теми, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и възможните механизми за ефективно партньорство и постигане на общи цели на институции и организации.  С цел по-широко регионално покритие комуникационните инициативи е определено да се провеждат извън областния град.
Събитията ще се проведат в градовете Елена на 29 септември, Горна Оряховица на 30 септември и Лясковец на 11 октомври и ще бъдат открити от областния управител проф. д-р Любомира Попова. Събитията ще преминават в  два модула, презентация за ЕС  и културно-творческа програма във втората част. Темата на презентацията е "Десет години България в Европейския съюз и Българско председателство на Съвета на ЕС".  По  време на срещите ще бъдат представени европейските институции, както и ротационното председателство на България на Съвета на ЕС. 
Във втората част всяка община е подготвила културно-образователна програма, която акцентира отново на темата за българското председателство и включва конкурс за есе и детска рисунка, презентация изработена от ученици, викторина, състезателни игри, концерти, изложба на фотоси и представяне на автентични народни носии. Участниците и гостите ще могат да видят и фотоси с обекти които са обновен с европейско финансиране.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов