Принудително преместиха микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“

Мисия

27-09-2017, 16:37

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дейността е извършена от оторизирана фирма, с която Община Велико Търново има договор

Изоставен във великотърновския квартал „Бузлуджа“ микробус бе принудително преместен на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Дейността е извършена от оторизирана фирма, с която Община Велико Търново има сключен договор. Собственикът на превозното средство има право да си го прибере обратно, при условие, че заплати таксите за репатриране и престой. Бусът „Форд Транзит“ ще остане на площадката в срок от 14 дни.

Във Велико Търново започнаха нови проверки за изоставени автомобили, които задръстват улиците и междублоковите пространства. При констатиране на возила, чиито регистрационни номера не са свалени, ангажираната с инспекцията общинска комисия издирва собствениците и им издава предписания за доброволно преместване. Повечето от притежателите изпълняват инструкциите. За период от година и половина репатрираните автомобили са 40, като сред има дори малък пътнически автобус.

Според Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, този тип автомобили представляват отпадък, стига да са изпълнени едно или повече от четирите изброени в Закона за управление на отпадъците условия. Хипотезите са следните: прекратена регистрация, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години, липса на регистрационни табели. Последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов