Под мотото „Опознай Европа” ще премине шестото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица

Мисия

28-09-2017, 08:35

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стартът ще бъде даден на 30 септември (събота) от 10.30 ч. в парк „Градска градина”

Познанията си за Европа ще могат да тестват тази година участниците в шестото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Разбира се, станалият традиционен за града семеен празник ще предложи както винаги много спорт и забавления. Стартът на ФАМИЛАТЛОН ще бъде даден на 30 септември (събота) от 10.30 ч. в парк „Градска градина”. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Исторически музей и sportuvam.info. Тази година ФАМИЛАТЛОН се провежда и съвместно с Областна администрация – Велико Търново, а поводът е 10-годишнината от членството на България в ЕС и бъдещото председателство на страната ни на Съвета на ЕС. От 9.30 ч. в ресторант ”Първи май” ще бъде показана презентация на тема „Десет години България в Европейския съюз и Българско председателство на Съвета на ЕС”. Информационното събитие ще бъде открито от областния управител проф. д-р Любомира Попова.

След презентацията, семейният празник ще продължи с развлекателната част, която тази година ще премине под мотото „Опознай Европа”. Осем ателиета отново ще бъдат разположени в парк „Градската градина”. В тях могат да се включат семейства, които предварително са получили своята карта за ориентиране. Раздаването на картите ще се извършва на входа на парк „Градска градина”. В първото ателие, символично озаглавено „Моето място в света”, участниците ще трябва да се отбележат къде точно се намират. Останалите седем ателиета са посветени на седем европейски държави – България, Англия, Германия, Гърция, Испания, Италия и Франция. В тях участниците ще трябва да открият характерни за страната забележителности и да разпознаят националния й флаг. След като изпълнят правилно задачите си, семействата-участници ще получават стикер, който ще залепят на своята карта. Когато бъдат събрани осемте стикера от всички осем ателиета, семействата ще могат да пуснат своята карта в прозрачна урна до сцената и да участват в томбола. И тази година организаторите са предвидили много и интересни награди-пътни чанти, стипендии за езиково обучение, сувенири и много други. Голямата награда ще бъде велосипед. Тегленето на наградите ще започне в 11.30 ч. и ще се извършва на всеки 30 минути. В тегленето могат да се включат участниците във форума, събрали стикери от всички ателиета.

Със съдействието на sportuvam.info, участниците в семейния празник ще могат отново да покарат ролери, тротинетки, да премерят силите си на стената за катерене или да се спуснат с въжен тролей. Отново ще има състезания, желаещите, за които могат да се запишат до 12.00 ч. в алеята за ролери и тротинетки. Информация за състезанията, участниците ще получат на място. За победителите отново ще има атрактивни награди.

И тази година в Градската градина ще бъде обособен кът с контейнери, в които могат да се предадат стари батерии и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Спомоществователи на спортния празник са още Асоциация Родители, Училища Европа, „Захарни заводи” АД, Спортни магазини ARR, „Трансинс”, „Лактима” ЕАД и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов