435 души със средна заплата от 847 лв. работят в деветте търновски общински търговски дружества

Мисия

28-09-2017, 09:51

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Всички са на печалба без „Инвестстрой-92”

Три от четирите немедицински търговски дружества със 100-процентово общинско участие завършват с положителен финансов резултат първото полугодие на 2017 г. Това сочат данните, представени от инж. Антон Койнаков от кметската администрация пред местните парламентаристи от комисиите по икономика и бюджет и финанси. Общинското предприятие „Обредни дейности”  реализира печалба в размер  на 38 хиляди лева, „Царевград Търнов” – 18 хиляди, а „Организация на движението, паркинги и гаражи” – 10 хиляди лева. Дружеството, което приключва с отрицателен финансов резултат шестмесечието, е „Инвестстрой-92”. Загубата му е в размер на 14 хиляди лева.

Общо 435 души със средна месечна работна заплата на стойност 847 лева са ангажирани в деветте общински дружества във Велико Търново, в това число и петте медицински. Краткосрочните консолидирани вземания за всички търговски дружества са 2,383 млн. лв. Те са увеличени с 618 хиляди лева в сравнение с аналогичния период на миналата година. Най-големи вземания има Комплексният онкологичен център – 1 млн. 366 хил., следван от „Инвестстрой-92” – 384 хиляди и „Царевград Търнов” – 181 хиляди лева. Краткосрочните задължения на всички дружества за отчетения период са 4,518 млн. лв. Най-големи задължения има Комплексният онкологичен център – 3 млн. 324 хиляди. В размер на 29 хиляди лева са дългосрочните задължения на „Инвестсрой-92”, а на ОДПГ – 67 хиляди лева. Общо 19 новозакупени активи на стойност 145 хиляди лева отчитат за полугодието дружествата. 10 от тях са на медицинските фирми и са на стойност от 102 хиляди лева. „Паричните средства, с които фирмите са завършили шестмесечието на годината, са в размер на 808 хиляди лева, които им дават възможност да работят, без да изпитват затруднения”, обобщи Койнаков.

Своето мнение във връзка с финансовото състояние на „Инвестрой-92” сподели  по време на редовните заседания на комисиите общинският съветник инж. Станислав Рашков. „В това дружество са натрупани определени негативи и то от предишните две дружества. Трябва да вземем едно по-задълбочено и правилно решение по този въпрос за в бъдеще, защото според мен в края на годината нещата ще станат може би и по-зле”, обобщи Рашков.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов