Етър се закани да спре ЦСКА

Спорт

28-09-2017, 13:41

Снимка:

Ростислав Грънчаров

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 2 500 „червени” фенове идват в събота в Старата столица

"ЦСКА-София е много добър отбор, но не е непобедим. Можем да спечелим срещу всеки противник в България, ако покажем играта си, коментира старши треньорът Станислав Генчев преди очаквания с интерес мач срещу "червените".

"Очакваме да се получи добър мач, в който Етър да спечели трите точки. За нас ЦСКА е голямо предизвикателство, те в момента са лидер и са в най-добра форма. Така че очаквам интересен двубой, който да зарадва публиката, а ние да сме победител. Не виждам отбор у нас, който не можем да спрем. Но много важна е концентрацията, мотивацията и тактическата дисциплина - това решава мачовете. Очаквам доста публика, надявам се стадионът да е пълен. ЦСКА е добър отбор, но не е непобедим. Ние можем да спечелим срещу всеки в България. Тактиката ни за мача няма как да я споделя сега, но гледаме на неутрализираме силните страни на противника и да натискаме по-слабите звена, да използваме пролуките в халфовата линия и защитата", каза Генчев.

Административният директор Страцимир Тинчев говори по организацията за мача и призова към толерантност. "Създадена е организация, за да можем да посрещнем многобройните привърженици, има достатъчен ресурс от охрана, полиция, жандармерия. Но призовавам всички да дойдат на футболен празник, нека го направим заедно. За ЦСКА е отделена южната част на стадиона. Предоставили сме 2500 билета за гостите, като много техни привърженици ще дойдат не само от София, но и от страната. Призовавам всички фенове да пазят стадион "Ивайло", той е в топ 3 на България като база, всичко е ново и нека остане такъв след двата мача с ЦСКА и Левски. Организацията на такъв мач е и тест за нас и се надявам да се справим", каза Страцимир Тинчев.

За феърплей призоваха от Етър реферите в предстоящия мач с ЦСКА, както и във всички оставащи двубои. „Надявам се след мача нито един от двата отбора да не коментира съдията – нека свири това, което вижда и да победи по-добрият отбор. Пожелавам на рефера да е незабележим на терена", коментира старши треньорът Станислав Генчев. „Без съдиите не може, но те трябва да бъдат незабележими и като минат две седмици, хората да питат „кой беше рефер“, а не „еди кой си направи това и това“. В последно време всеки се изказва на тази тема, ние не сме професори, не разбираме тези неща и си гледаме футбола. Призоваваме само към феърплей“, добави Страцимир Тинчев.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)