С много музика и песни в Горна Оряховица бе отбелязан Международния ден на възрастните хора

Мисия

29-09-2017, 14:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 300 изпълнители взеха участие в прегледа на самодейните състави

Близо 300 изпълнители взеха участие в прегледа на самодейните състави при клубовете на пенсионера в Община Горна Оряховица. Песенният празник премина под знака на Международния ден на възрастните хора и Деня на музиката и поезията, които отбелязваме на 1 октомври. На сцената в Зала 1 на Общината се представиха 21 певчески формации. Възрастните хора бяха поздравени и от Вокална група при пенсионерски клуб на учителя от гр. Попово. 

Празника уважиха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева, Милена Николова - директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

Поздрав към хората от третата възраст, от името на ръководството на Община Горна Оряховица отправи инж. Добромир Добрев. „Използвам случая, за да изразя своето уважение и преклонение към вашата мъдрост и богатия ви житейски опит. Устоявайки превратностите на времето, вие пренасяте ценностите и традициите като давате пример за усърдност, почтеност и отдаденост”, поздрави присъстващите на празника инж. Добрев и им пожела здраве и дълголетие.

Възрастните хора бяха поздравени и от председателя на общинската структура на Съюза на пенсионерите Николина Костова.

Концертната програма завърши с композицията „Един хубав ден”, представена от Спортен клуб на ветераните спортисти „Локомотив – 2004”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов