Събитие на Start It Smart | Veliko Tarnovo ще обвърже предприемачеството с образованието

Животът

30-09-2017, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Създателят на образователната платформа Уча.се Дарин Маджаров ще бъде гост-лектор

Има ли предприемачество в образованието и какво може да бъде то ще бъдат основните въпроси, на които ще търсят отговор гостите на поредното вдъхновяващо събитие от Start It Smart | Veliko Tarnovo.

На 5 октомври 2017 г. /четвъртък/ от 18:30 ч. в конферентна зала на хотел „Янтра“ гост-лектор ще бъде създателят на образователната платформа Уча.се – Дарин Маджаров. Под темата „Предприемачество в образованието: защо не?“ Дарин ще разкаже за предприемаческия си път и как е успял да направи Уча.се успешен проект с над 23 млн. изгледани видео урока.

Събитието е с вход свободен, а билетите за него запазват седящо място в залата. Те могат да бъдат открити тук – гостите няма нужда да разпечатват самите билети, достатъчно е да се регистрират на входа пред залата. Регистрацията започва в 18:15 ч.

Вратите на конферентна зала в хотел „Янтра“ са отворени за гости от всякакви възрасти, които търсят вдъхновение, да се поучат от чуждия опит, дори да споделят своя, или пък просто са любопитни да научат нещо ново от развитието на младите в България. На края на събитието желаещите ще имат възможността да задават своите въпроси към Дарин.

Събитието се организира с помощта на училищна компания Boyar Dreams и Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, гр. Велико Търново.

 

* Уча.се е онлайн платформа с уроци за ученици от 1 до 12 клас, която се стреми да ги представя по интересен и разбираем начин. Материалите следват официалната училищна програма на МОН. Идеята се заражда в главата на създателя Дарин Маджаров през 2011 г., а към днешна дата Уча.се предлага над 9 000 урока и упражнения, които покриват 97% от материала, изучаван в училище. През годините сайтът, както и самият създател, печелят редица отличия и награди

* Поредицата събития Junior и SIStory на Start It Smart | Veliko Tarnovo цели да мотивира младите великотърновци да развиват своите бизнес идеи и да се реализират в България. Организаторите канят успели български предприемачи, които изнасят вдъхновяващи лекции, свързани със своя бизнес опит. Гост-лектори на събитията на Start It Smart | Veliko Tarnovo до сега са били инж. Даниел Панов (кмет на Велико Търново), Светлин Наков (SoftUni), Любомир Янчев (Melissa Climate), Георги Иванов и Волен Вълков (Enhancv), Марио Мишев (Българска история), Калоян Гаджев и Александър Хинков (Успелите.бг).

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов