С концерт отбелязват 5-годишнината на Институт „Конфуций” във Велико Търново

Велико Търново Лайф

30-09-2017, 10:26

Снимка:

институт Конфуций

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През ноември в Центъра ще се проведе двудневна конференция

Тържествен концерт по случай 5-годишнината от основаването на Институт „Конфуций” ще се проведе на 14 октомври, събота. Началният час е 18, а мястото – Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов”.

Институт „Конфуций” е създаден на 10 октомври 2012 г. в Пети корпус на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Разпространение на китайския език и култура, задълбочаване на познанията на хората от различните страни, свързани с Китай, приятелски отношения и сътрудничество между Китай и държавите по света са част от основните цели на Института. Той разполага с фонетичен кабинет, учебна зала и офис, оборудвани с дарение от централата на Ханбан в Пекин в размер на 150 хиляди щатски долара и с помощта на ръководството на ВТУ.

Провеждане на курсове по китайски език, организиране и подготовка на изпита за ниво на китайски език за чужденци, както и предоставяне на информация и учебна литература, свързани с китайския език и култура, са част от дейностите, с които се занимава Институт „Конфуций”.

Двудневна конференция на тема „Дипломатически, икономически и културни отношения между Китай и страните от Централна и Източна Европа” ще домакинства Институтът. Тя ще бъде с международно участие и ще се проведе на 13 и 14 октомври в Пети корпус, където се помещава образователната организация.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов