Театърът на армията на търновска сцена с „Вдигай завесата”

Велико Търново Лайф

30-09-2017, 18:04

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът е в понеделник в читалище „Надежда”

Театър на българската армия представя спектакъла „Вдигай завесата” от Питър Куилтър на търновска сцена на 2 октомври /понеделник/, от 19.00 ч.
в салона на читалище „Надежда“. Постановката е на Надя Асенова, а в ролите зрителите ще видят Стефка Янорова, Антоанета Добрева – Нети, Пламена Гетова, Луизабел Николова, Сабина Коен.

Как с подръчни средства може да се организира шоу, в което е поканена да участва мегазвезда, демонстрират героите в спектакъла на театър „Българска армия“ – „Вдигай завесата“ от Питър Куилтър. 

Обикновено хората смятат, че знаят какво искат или поне – какво не искат. Понякога, обаче, получават шанс да преосмислят тези свои позиции.

Пиесата на британеца, базирана на по-ранната му творба „Уважавай равностойните“, се играе с голям успех в повече от 40 страни. На какво се дължи той, лично ще проверяват зрителите, заели местата си в салона на читалище „Надежда“.

Сценографката Мирела Терзийска я е трансформирала в бивш театър, на равни дялове, от който са собственички пет колоритни дами. Всяка от тях се е радвала на специално място в живота на покойния Майкъл – автора на завещанието, чиято последна воля обаче ги поставя пред сериозно изпитание. Пиесата проследява как в името на общата цел – да възродят този храм на изкуството – жените надмогват отколешната си нетърпимост една към друга, поднасяйки на публиката незабравим урок за ценния дар на общуването. Като залага на остротата на характерите, режисьорката Надя Асенова съумява да създаде от сюжета интригуваща и динамична история. Зрителите присъстват на истинска тренировка по аеробика.  Завидна физическа форма демонстрира Антоанета Добрева-Нети, превъплъщаваща се в любовницата на Майкъл. В образа на изоставената съпруга Стефка Янорова избива напрежението, изпълнявайки показваните от инструкторката стъпки със замаха на същински фелдфебел. Така, набирайки скорост, спектакълът достига връхната си точка. Това е моментът, когато на сцената трябва да излезе самата Лайза Минели, която неочаквано приема поканата на петте жени да бъде звездата в организираното от тях шоу. Нежеланият обрат, който зрителите отдавна предусещат, действително настъпва. Тъкмо благодарение на него се включва механизмът, задвижващ серия от трагикомични ситуации.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов