123 състезатели участваха в Национален турнир по джудо в Елена - velikotarnovo.utre.bg

123 състезатели участваха в Национален турнир по джудо в Елена

02 октомври 2017, 10:12 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Елена

Надпреварата отбеляза 30 години от създаването на местния клуб „Ипот 87”

123 състезатели на клубове от София, Пловдив, Троян, Севлиево, Сливен, Габрово, Стара Загора, Бургас, Свищов, Монтана и Русе, и домакините от Елена участваха в национален турнир по джудо по случай 30 години от създаването на клуба по джудо „Ипон 87“ в Елена. Джудистите бяха разделени в три възрастови групи – момчета, родени през 2009 година и по-малки, момчета,  младежи и девойки.

Еленският клуб се представи с 12 състезатели, които постигнаха чудесни резултати. При момчетата 2009 г. и по-малки сребърен медалист стана Мерхан Фикрет, с бронзови медали са Кристиян Станев, Халис Мустафа, Георги Енчев, Себахтин Хашимов. В групата на момчетата с бронз са Валентин Пашов, Александър Илиев и Мирослав Иванов. Младежите завоюваха два златни медала – Милен Йорданов и Николай Кисьов, а бронзов медалист е Мирослав Тодоров.

В резултат на спечелените медали еленският клуб по джудо е с купа за отборно трето място.

Турнирът беше официално открит от кмета инж. Дилян Млъзев, който поднесе поздравителен адрес по случай годишнината на клуба. Предната вечер на официална среща треньорът на клуба Иван Мирянов награди с плакети и юбилейни медали-монети бивши и настоящи състезатели.

Председателят на клуба по джудо „Ипон 87“ Иван Мирянов, който е негов треньор и основател, най-искрено благодари на Община Елена, представлявана от кмета, на семейства Кисьови и Петрови, на Иван Димитров и Весела Димитрова и на всички, които през годините са помагали за развитието на спорта джудо в град Елена.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета