Община Елена осигурява топъл обяд на 30 нуждаещи се

Мисия

02-10-2017, 10:20

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността на проекта е в размер на 15 510 лв.

Общината ще предоставя услугата чрез Домашен социален патронаж  на 30 потребители в работните дни на седмицата от днес, 2 октомври, до 30 юни следващата година. Стойността на проекта е в размер на 15 510 лв. и се финансира по Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане 2014-2020 г., Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

От услугата ще се възползват хора с доказана липса на доходи и без близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии и такива, несвързани с трудова дейност, и лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на закона за социалното подпомагане, установено от Дирекция „Социално подпомагане“ в Елена.

Реализирането на този проект е част от целенасочената социална политика, която развива общината в подкрепа на хора, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. След ремонт и ново оборудване, в кухнята на Домашен социален патронаж са създадени добри условия за приготвянето на разнообразно седмично меню за целевите групи, като се спазват изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)